“Filmklipp visar hur soldat skjuter skadad misstänkt”


DN-artikeln och  ursprungsartikeln.
En kille med videokamera råkar vara vid den gränden i Hebron där det inträffade.
Killen råkar också vara från B’zelem, som har ett kamera/videoprojekt och filmskola hur man gör de mest komprometterande filmsnuttarna av israeler, länk. En av finansiärerna   är Diakonia.

Händelsen är under utredning av IDF, Israels försvar, men DN är så oerhört måna om att berätta vad filmen verkar visa innan allt är klarlagt. Där finns faktiskt ingen anledning att en israelisk soldat skulle skjuta en terrorist utan vidare, de har mycket strikta regler så det måste ha varit någon anledning. Låt oss vänta med bedömningen tills IDF utrett ärendet ok!

Ynet ha samma händelse på länkSoldier who shot neutralized attacker: He moved, could have set off a bomb.  The family of the soldier who was documented shooting a terrorist lying on the ground told the press they believe in his innocence, saying he was “an exemplary fighter and combat medic.” The soldier’s lawyer claimed the attacker wore a coat that could conceal an explosive vest. Mer på länken.

Se också http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/209866#.VvRPK_nhCUk.

En självklarhet DN i sin skadeglädje inte hade kunnat komma på.

När du ändå tittar i Jerusalem Post kan du läsa andra artiklar där palestinaaraber försökt eller lyckats mörda israeler så det kommer självklart inte i DN. Det ska vara sensation och något att anklaga israeler för:

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Initial-report-Stabbing-attack-at-Cave-of-Patriarchs-in-Hebron-448454

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Initial-report-Attempted-car-ramming-attack-at-Kiryat-Arba-entrance-447827

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Armed-Palestinian-killed-two-arrested-in-foiled-attacks-in-West-Bank-448407

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Initial-report-Israeli-stabbed-in-suspected-terror-attack-near-Ariel-448283

Gå till http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict så hittar du mera.

Tyvärr har Netanyahu varit SÅÅ långsam att sätta in nya åtgärder för att stoppa palarabernas mordlystnad. Samma drivkraft i grunden som alla andra terrorister. Att sedan typer som Wallström kränger fram att de är uttråkade, inte ser nån framtid etc – samma gäller en miljard människor på vår jord och palaraberna har det långt bättre än många andra. Tänk om den miljarden skulle börja uppföra sej som palaraberna! Men det gör de inte.

Mycket av hatet produceras av Abbas och hans terroristorganisation som du kan läsa i direktöversättning från arabiska till engelska, inte tillrättalagt av journalister, länk. Dessa hatincitament skulle stoppa enligt löften i Osloavtalet, men PA dränks av pengar från alla donatorer utan att efterlyda detta så……  Netanyahu hade ett kabinettsbeslut att detta skulle stoppas när de inte gjorde det själva. De stoppade en radio/TVstation, en timme senare sändes hatpropagandan från ett annat ställe och jag har inte hört att nåt vidare har hänt.

Likväl är det terroristerna som överflödas av pengar, Israel får inte ett dyft hjälp för att stoppa det. EU betalar en vaktstyrka som ska övervaka korsningen Egypten-Gaza vid Rafah, http://www.eubam-rafah.eu/ som inte gör ett dyft mer än kostar pengar.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s