Fransk borgmästare säger nej till muslimer.


Finns det en enda myndighetsperson i Sverige som lika bra inser faran att islamisera Sverige? Vilken syrisk stad vill han efterlikna?

Fransk borgmästare ratar allt främmande och jobbar aktivt för att få bort muslimska företagare

Publicerad 3 Maj 2016

Relaterat

Mona Sahlin avgår

Nytt lagförslag: Ta emot flyktingar – eller få böter på 2 miljoner kronor per flykting

6 muslimska kvinnor blev avstängda från skolan – lärarna vill kunna se deras ansikten

I franska Hayange handlar borgmästarens politik mest om att markera mot allt främmande. Konst och kultur som inte rimmar med franska värderingar får inte förekomma längre och företagare med muslimska rötter motarbetas aktivt.

– Vi tyckte det behövdes lite gladare färger i staden, säger Fabien Engelmann borgmästare i franska Lorraine som lät måla över en centralt placerad skulptur.

Han är ordförande i kommunfullmäktige i Hayange i Nordöstra Frankrike och representerar det populistiska och invandringsfientliga Front National.

– Det var ett pseudokonstverk beställt av den socialistiske borgmästaren och folk tyckte det var kul med den blå färgen.

Efter protester från konstnären lät borgmästaren helt sonika montera ned skulpturen och ersatte den med en fontän i gammaldags, parisisk stil.

– Lite mer ”retro”, som borgmästaren uttrycker det.
”Det här är vårt land”

Hayange befinner sig i mitt i stål- och kolbältet på gränsen till Tyskland och Luxemburg. I dag har masugnarna i staden tystnat och den slitna stadskärnan där unga människor lyser med sin frånvaro ger dystert intryck. I valet fick Front National 35% av rösterna med hjälp av ett ”patriotiskt” program och löften om bättre tider. På grund av lågt valdeltagande och en splittrad opposition räckte rösterna för att få egen majoritet i staden.

”On est chez nous”, det här är vårt land, ungefär, är en av de slogans som Engelman gärna använder sig av. Underförstått, ”det är vi som bestämmer” vad som gäller. Men vilka är dom, dom som inte passar in, eller som bör anpassa sig?
Orientalisk dans förbjöds

Läraren i Orientalisk dans, Julie Milosevic fick veta att hennes kurser inte var önskvärda i Hayange. Och ett av borgmästarens första beslut var att organisera en grisfest i kommunen, en fest för att samlas kring det kött som den del av befolkningen, muslimerna, inte äter.

– Jag bryr mig inte om sammanhållningen, jag vägrar böja mig för islamsk fundamentalism, säger borgmästaren som säger sig vara vegetarian, tycka illa om Halalslakt och som anser att Frankrike hotas av en pågående ”islamisering av samhället”.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s